Δράση μποϊκοτάζ στα Carrefour

Την Παρασκευή 29.3.2024 πραγματοποιήθηκε η ειρηνική δράση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης έξω από το Carrefour του Νέου Κόσμου. Συμμετείχαν εκτός από το BDS Greece, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, η ΛΑΕ-ΑΑ, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και η Αναμέτρηση. Αρκετοί περαστικοί πολίτες έπαιρναν την καταγγελία και τα τρικ του BDS Greece και των άλλων συλλογικοτήτων και ορισμένοι δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθονταν για να συζητήσουν. Τρείς πολίτες που ενημερώθηκαν πριν να μπουν στο Carrefour, γύρισαν πίσω και δεν μπήκαν.

Είναι η πρώτη τέτοια δράση μποϊκοτάζ συνένοχων εταιριών του ισραηλινού απαρτχάιντ και της γενοκτονίας στη Γάζα που κάνει το BDS Greece στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν και άλλες.

Το κείμενο που μοιράστηκε:

Γιατί Μποϋκοτάζ στη Carrefour;

Γιατί η Carrefour στο Ισραήλ στηρίζει την Εθνοκάθαρση και Γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα!

Η Carrefour – Israel προσέφερε δωρεάν χιλιάδες πακέτα με προσωπικά είδη και δώρα στους Ισραηλινούς στρατιώτες στη Γάζα τη στιγμή που αυτοί όχι μόνο βομβαρδίζουν και σκοτώνουν δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους γυναίκες άνδρες και παιδιά, αλλά τους βασανίζουν κιόλας και με το μαρτύριο της πείνας!

Η μητρική Carrefour στη Γαλλία δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι η Carrefour στο Ισραήλ εξέφρασε ανοιχτή στήριξη και υλική βοήθεια στον Ισραηλινό στρατό, που όλοι γνωρίζουμε πια ότι διαπράττει Γενοκτονία και επιβάλλει λιμό στην Γάζα.

Ήδη από το 2022, η Carrefour προχώρησε σε συνεργασία με την ισραηλινή εταιρεία Electra Consumer Products και τη θυγατρική της Yenot Bitan, οι οποίες εμπλέκονται σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού. Η δράση της Carrefour στο Ισραήλ και στους παράνομους εποικισμούς έχει τεκμηριωθεί ήδη από το 2022 με έκθεση των Γαλλικών Συνδικάτων CGT και της Παλαιστινιακής Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Al-Haq.

Στην Ελλάδα, η Carrefour δραστηριοποιήθηκε ξανά από το 2022, έπειτα από συμφωνία franchise με την Retail & More, συμφερόντων Νίκου Βαρδινογιάννη. Σήμερα λειτουργούν με το λογότυπο της πάνω από 40 καταστήματα σε όλη την χώρα.

Σε όλο τον πλανήτη, έχουν ξεκινήσει μποϊκοτάζ BDS εναντίον της Carrefour για την συνενοχή της στο Ισραηλινό απαρτχάιντ και την υποστήριξη της στην Γενοκτονία της Γάζας. Ήρθε η ώρα να λάβουν ένα ισχυρό μήνυμα όσες εταιρείες βγάζουν εκατομμύρια από το Ισραηλινό απαρτχάιντ και τολμούν να στηρίξουν την Γενοκτονία της Γάζας.

Μποϊκοτάρουμε την Carrefour στην Ελλάδα, μέχρι να σταματήσει η γαλλική πολυεθνική την δράση της στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ και την υποστήριξη της στην Γενοκτονία της Γάζας. Κάθε ευρώ που πηγαίνει στο ελληνικό Carrefour, αποτελεί επιβράβευση της Γαλλικής Πολυεθνικής για τις ενέργειες της στο Ισραήλ, εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.

Φωτογραφίες από την παρέμβαση

Το βίντεο από την παρέμβαση: