Συναυλία αλληλεγγύης στο Κύτταρο

Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, το BDS Greece συμμετείχε με παρέμβαση στην πολύ επιτυχημένη συναυλία Αλληλεγγύης των Ελλήνων μουσικών στους Παλαιστίνιους μουσικούς της Γάζας στο Κύτταρο. Να σημειωθεί ότι προσκληθήκαμε να παρέμβουμε από τους διοργανωτές της συναυλίας Μάρθα Φριντζήλα και Δημήτρη Μικέλη.

«Αλληλεγγύη από τους μουσικούς της Αθήνας στους μουσικούς της Γάζας»

Στόχος της συναυλίας σε αλληλεγγύη με το λαό της Παλαιστίνης είναι το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρώθηκε να δοθεί στο A shelter for Gaza’s artists, ένα crowdfunding των οργανισμών Al Kamandjâti, Edward Said National Conservatory of Music, Delia Arts Foundation και Jafra Productions.

Συμμετείχα (αλφαβητικά):

Λιάκος Εισβολέας

Ματούλα Ζαμάνη

Καλογεράκη bros

Ναταλία Λαμπαδάκη

Πέτρος Μάλαμας

Δημήτρης Μητσοτάκης

Δημήτρης Μυστακίδης

Ορέστης Ντάντος

Γιάννης Παπαγεωργίου

Μαρία Παπαγεωργίου

Βασίλης Προδρόμου

Φώτης Σιώτας

Νεφέλη Φασούλη

Μάρθα Φριντζήλα

Καθώς οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό εναντίον του λαού της Γάζας με σκοπό την πλήρη εξάλειψη κάθε Παλαιστινιακού στοιχείου, όλες οι κοινωνικές ομάδες στην μαρτυρική αυτή περιοχή έχουν χάσει αθώες ανθρώπινες ζωές, ολόκληρο το βιός τους και τα σπίτια τους. Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης, στην Αθήνα έχει ξεκινήσει μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης από ενεργούς μουσικούς, οι οποίοι μέσω της τέχνης τους επιστρατεύονται για να συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση των Παλαιστινίων συνάδελφών τους και των οικογενειών τους στην Γάζα.

Ολόκληρο το βίντεο της παρέμβασης: