Συνάντηση του BDS Greece με ΛΑΕ-ΑΑ

Στα πλαίσια των συναντήσεων του BDS Greece με οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό με σκοπό την διοργάνωση κοινών δράσεων για την Παλαιστίνη, αντιπροσωπεία του BDS Greece, μετά από τις προηγούμενες διαδοχικές συναντήσεις με εκπρόσωπους της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο, του ΜέΡΑ25 και της ΔΕΑ, στις 15.3.2024 συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΛΑΕ-ΑΑ.

Η ανακοίνωση της συνάντησης της αντιπροσωπείας της ΛΑΕ-ΑΑ με εκπροσώπους του BDS Greece:

Πραγματοποιήθηκε στις 15.3.2024 συνάντηση στα Γραφεία της ΛΑΕ-ΑΑ αντιπροσωπείας της ΛΑΕ-ΑΑ, αποτελούμενη από τα μέλη της ΠΓ Δέσποινα Σπανού και Μάνια Μπαρσέφσκι με αντιπροσωπεία του BDS Ελλάδας, αποτελούμενη από τον Δημήτρη Πλειώνη και τον Σωτήρη Λαπιέρη, ο οποίος είναι και μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ-ΑΑ, με θέμα την στήριξη της ΛΑΕ-ΑΑ στις δράσεις και στην καμπάνια του BDS Eλλάδας ενάντια στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ, που διαπράττει γενοκτονία κατά 2.300.000 Παλαιστινίων στη Γάζα.

Οι συνεχείς επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα, οι βομβαρδισμοί νοσοκομείων, οι δολοφονίες αμάχων, που απλώς περίμεναν στην ουρά για λίγη τροφή, ο αποκλεισμός οποιασδήποτε ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους που λιμοκτονούν, η επιχείρηση εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού όχι μόνο από τους συνεχείς βομβαρδισμούς αλλά και από την πείνα αποτελούν διεθνή εγκλήματα με υπευθύνους εκτός από την κυβέρνηση Νετανιάχου και όλους όσους την στηρίζουν και κυρίως ΗΠΑ και ΕΕ, που δεν λαμβάνουν μέτρα κατά του Ισραήλ, ώστε να επιβάλουν την κατάπαυση του πυρός και την εκεχειρία!

Τεράστια είναι η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, που από την πρώτη στιγμή στήριξε και μέχρι τώρα εξακολουθεί να στηρίζει, παρά τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, τις αγριότητες της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά, που διαχρονικά συμπαρίσταται στους αγώνες του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα και για δημιουργία ανεξάρτητου κράτους σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στηρίζει την καμπάνια του BDS Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Μάρτη και περιλαμβάνει:

Διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης για την Παλαιστίνη.

Δράση μποϋκοτάζ σε εταιρεία, που συνεργάζεται με το Ισραηλινό καθεστώς.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στο Υπουργείο Εξωτερικών και στα γραφεία της ΕΕ, για να απαιτήσουμε την διακοπή των σχέσεων των κρατών μελών με το κράτος του Ισραήλ.

Στη Γάζα συντελείται κυριολεκτικά μία γενοκτονία. Η αντίσταση στο έγκλημα αυτό κρίνει τον ανθρωπισμό μας και είναι υποχρέωση όλων μας.

Το Γραφείο Τύπου 19.3.2024