Η Carrefour στηρίζει την Εθνοκάθαρση και τη Γενοκτονία των Παλαιστινίων στη ΓΑΖΑ!

Αθήνα 23.3.2024

Η Carrefour – Israel προσέφερε δωρεάν χιλιάδες πακέτα με προσωπικά είδη και δώρα στους Ισραηλινούς κατοχικούς στρατιώτες, που υλοποιούν την εξελισσόμενη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα, την στιγμή που αυτοί οι στρατιώτες επιβάλλουν την πείνα – με δεκάδες νεκρά παιδιά  από ασιτία ήδη – στα εκατομμύρια εκτοπισμένους Παλαιστίνιους της Γάζας εμποδίζοντας την αναγκαία επισιτιστική βοήθεια να τους φτάσει!

Η  μητρική Carrefour στη Γαλλία δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι το franchise της στο Ισραήλ εξέφρασε ανοιχτή στήριξη και υλική αρωγή στον Ισραηλινό στρατό, που οι πάντες γνωρίζουν πια ότι διαπράττει Γενοκτονία και επιβάλλει λιμό στην Γάζα.

Ήδη από το  2022, η Carrefour προχώρησε σε συνεργασία με την ισραηλινή εταιρεία Electra Consumer Products και τη θυγατρική της Yenot Bitan, οι οποίες εμπλέκονται σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού. Είναι τέτοιος ο βαθμός εμπλοκής τους στην ισραηλινή κατοχή και στο καθεστώς  απαρτχάιντ, που η Electra και η Yenot Bitan βρίσκονται στην διεθνώς αναγνωρισμένη λίστα «Who Profits», που καταγράφει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και συμβάλλουν ενεργητικά στην παράνομη ισραηλινή κατοχή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Τα καταστήματα της Yenot Bitan λειτουργούν πλέον υπό το λογότυπο της Carrefour.

Tαυτόχρονα, στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας προϊόντα με το λογότυπο Carrefour πωλούνται από καταστήματα που διατηρεί η Yenot Bitan σε παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στην Κατεχόμενη Δυτική Όχθη και συγκεκριμένα στους παράνομους εποικισμούς Ariel, Ma’ale Adumim, Beit El, Kokhav Ya’akov. Η δράση της Carrefour στο Ισραήλ και στους παράνομους εποικισμούς έχει τεκμηριωθεί ήδη από το 2022 με έκθεση των Γαλλικών Συνδικάτων CGT και της Παλαιστινιακής Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Al-Haq.

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα, η Carrefour δραστηριοποιήθηκε ξανά το από το 2022, έπειτα από συμφωνία franchise με την Retail & More, συμφερόντων Νίκου Βαρδινογιάννη. Σήμερα λειτουργούν με το λογότυπο της πάνω από 40 καταστήματα σε όλη την χώρα.

BDS – Boycott Carrefour

Σε όλο τον πλανήτη, έχουν ξεκινήσει δράσεις μποϊκοτάζ BDS εναντίον της Carrefour για την συνενοχή της στο Ισραηλινό απαρτχάιντ και την υποστήριξη της στην Γενοκτονία της Γάζας. Στην Βαρκελώνη, στο Μαρόκο, στην Γαλλία, στο Βέλγιο έχουν ξεκινήσει καμπάνιες μποϊκοτάζ εναντίον των καταστημάτων Carrefour.

Ήρθε η ώρα να λάβουν ένα ισχυρό μήνυμα όσες εταιρείες βγάζουν εκατομμύρια από το Ισραηλινό απαρτχάιντ και τολμούν να στηρίξουν την Γενοκτονία της Γάζας.

Μποϊκοτάρουμε την Carrefour στην Ελλάδα, μέχρι να σταματήσει η γαλλική πολυεθνική την δράση της στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ και την υποστήριξη της στην Γενοκτονία της Γάζας. Κάθε ευρώ που πηγαίνει στο ελληνικό Carrefour, αποτελεί επιβράβευση της Γαλλικής Πολυεθνικής για τις ενέργειες της στο Ισραήλ, εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.

BDS Greece

Ιστοσελίδα: www.bdsgreece.net

Επικοινωνία: [email protected]

Facebook:  www.facebook.com/bdsgrc/

Twitter: @BDSGreece