Τελικά από την κατοχή στη γενοκτονία ήταν μια λεπτή γραμμή…

Αθήνα 16.12.2023

Απαιτούμε από την Ε.Ε. και την ελληνική κυβέρνηση να ασκήσουν πολιτική και οικονομική πίεση στο Ισραήλ!

Αφού το Ισραήλ μπορούσε επί χρόνια να βομβαρδίζει αμάχους σε πόλεις και χωριά στη Γάζα, η γενοκτονία ήταν λογική εξέλιξη της προηγούμενης ατιμωρησίας του.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει συνεχόμενα επί 72 μέρες τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Γάζας, τους οποίους το ίδιο έχει εκτοπίσει σε μια φρικιαστική κατάσταση, που οι οργανώσεις του ΟΗΕ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και άλλοι διεθνείς οργανισμοί, χαρακτηρίζουν την εντατικότερη δολοφονία αμάχων που έχουν δει ποτέ. Σχολεία, δημοσιογράφοι, νοσοκομεία και ιατρικό προσωπικό μπαίνουν στο στόχαστρο και βομβαρδίζονται από το Ισραήλ εξευτελίζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Μέχρι στιγμής 20.000 οι νεκροί, εκ των οποίων οι 8.000 είναι παιδιά και 50.000 οι τραυματίες και για το 1,9 εκατομμύρια εκτοπισμένους δίψα, πείνα και αρρώστιες. Όχι, τα ψίχουλα ανθρωπιστικής βοήθειας δεν υποκαθιστούν την υποχρέωση σας να ασκήσετε οικονομική και πολιτική πίεση στο Ισραήλ για το σταμάτημα αυτών των εγκλημάτων.

Η κατοχή, το απαρτχάιντ και η γενοκτονία υπάρχουν και στηρίζονται στις πολιτικές, οικονομικές και άλλες σχέσεις που απολαμβάνει το κατοχικό κράτος στο διεθνές σύστημα επί δεκαετίες. Κυρίως βασίζεται στην ατιμωρησία και την απόλυτη έλλειψη οποιασδήποτε πολιτικής και οικονομικής πίεσης προς το Ισραήλ να σεβαστεί στοιχειώδεις αρχές διεθνούς δικαίου.

Για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη, στο Ισραήλ αλλά και για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες υπάρχει πλήρης αδιαφορία στην κραυγή τους για ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα και ειρήνη. Ο «φιλελεύθερος δυτικός κόσμος» κατηγορεί οποιαδήποτε μορφή αντίστασης, ακόμα και την πιο ειρηνική, όταν συνθλίβονται οι αποκλεισμένοι και κατεχόμενοι Παλαιστίνιοι, όταν εφαρμόζεται εθνοκάθαρση, γενοκτονία και Απαρτχάιντ.

Εμείς οι πολίτες, οι κοινωνικές οργανώσεις, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, οι σύλλογοι, δεν ανεχόμαστε αυτό το πλέγμα ατιμωρησίας. Ενώνουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μποϋκοτάρουμε το Ισραήλ, αρνούμαστε τις σχέσεις συνεργασίας ή κέρδους με το Ισραηλινό κράτος.

Μποϋκοτάρουμε τις εταιρίες που προέρχονται από τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς αλλά και τις ισραηλινές εταιρίες που αποτελούν μέρος του κατοχικού συστήματος, που τώρα διεξάγει εθνοκάθαρση και γενοκτονία στη Γάζα και έχει εντείνει την επίθεση του στη Δυτική Όχθη δολοφονώντας εκατοντάδες, καταστρέφοντας χωριά και πόλεις, καθώς την έχει μετατρέψει σε «μικρή Γάζα». Εταιρίες που ενδεικτικά αναφέρουμε εδώ: https://bdsgreece.net/2023/12/06/ti-na-mpoikotarete-tora-gia-na-stamat/

Απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστούν στο ελάχιστο τις διακηρύξεις τους για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου και να λάβουν μέτρα-κυρώσεις που θα ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ να σταματήσει τα εγκλήματα και την κατοχή.

Έχετε, η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, υποχρέωση να δράσετε τώρα. Όταν θα αναζητηθούν ευθύνες για αυτή τη παγκόσμια τραγωδία, θα βρεθείτε συνυπεύθυνοι και συνένοχοι στα εγκλήματα που διαπράττει σήμερα το Ισραήλ. Σταματήστε το εξευτελισμό του δικαίου που εσείς λέτε ότι διέπει τις διεθνείς σχέσεις. Απαιτήστε εκεχειρία, ασκήστε πολιτική πίεση, αρχίστε να άρετε οικονομικές συμφωνίες, είναι πνιγμένες στο αίμα.

Τι θα πούμε στα παιδιά μας ότι κάνει η χώρα μας όταν διεξάγεται γενοκτονία και συνεχίζεται η κατοχή;

Γνωρίζετε, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά είναι ειδεχθή εγκλήματα, αναλάβετε δράση τώρα!

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ, ΚΥΡΩΣΕΙΣ, ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ!

BDS Greece

Ιστοσελίδα: www.bdsgreece.net

Επικοινωνία: [email protected]

Facebook:  www.facebook.com/bdsgrc/

Twitter: @BDSGreece