Εβδομάδα Ισραηλινού Απαρτχάιντ (IAW) 2021

Israeli Apartheid Week (IAW) / 14-21 Μαρτίου 2021 / #UnitedAgainstRacism

Το μήνυμα της IAW για το 2021

Ο ρατσισμός, οι διακρίσεις, η ξενοφοβία και οι ανισότητες συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο. Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε πώς οι άνθρωποι στον παγκόσμιο Νότο αλλά και οι μάυροι και οι μαύρες, οι πολιτικοί κρατούμενοι, οι άστεγοι, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, μεταξύ πολλών άλλων, υποφέρουν από τη μάστιγα του COVID19, η οποία επιδείνωσε περαιτέρω την ευαλωτότητα τους.

Παρακολουθούμε επίσης πώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον συστημικό ρατσισμό, την πατριαρχική βία, την κλιματική αδικία, τη νεοφιλελεύθερη λιτότητα και την οικονομική ανισότητα, μεταξύ άλλων συστημάτων καταπίεσης που συνεχίζουν να μας πνίγουν. Αυτές οι εκκλήσεις για δικαιοσύνη μας έχουν εμπνεύσει να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε ενάντια στην αδικία, να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε την ελευθερία και να συνεχίζουμε να επιμένουμε στα δικαιώματά μας, σε ένα ενωμένο παγκόσμιο μέτωπο κατά του ρατσισμού και της καταπίεσης.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε εσάς, χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Χρειαζόμαστε όλες τις φωνές μας ενωμένες σε όλο τον κόσμο για τον τερματισμό του ρατσισμού, της αποικιοκρατίας και του απαρτχάιντ.

Η Παλαιστίνη παραμένει κεντρικό πεδίο δοκιμών της παγκόσμιας καταστολής. Το καθεστώς του απαρτχάιντ του Ισραήλ δοκιμάζει τις στρατιωτικές και ρατσιστικές ιδεολογίες του, τα εργαλεία παρακολούθησης, τα όπλα καταστολής και τη φυλετική κυριαρχία πάνω στα παλαιστινιακά σώματα και την κοινωνία, με σκοπό την εξαγωγή τους στον κόσμο ως «δοκιμασμένα στον πεδίο». Αυτά τα εργαλεία καταλήγουν να επιδεινώνουν τη στρατιωτικοποιημένη και φυλετική καταπίεση σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη-φρούριο έως τις ΗΠΑ, από την Ινδία έως τη Μιανμάρ, από τη Βραζιλία και την Ονδούρα έως το Νότιο Σουδάν και τη Ρουάντα, και αλλού.

Τα τελευταία 17 χρόνια, η Εβδομάδα Ισραηλινού Απαρτχάιντ (Israeli Apartheid Week – IAW) διοργανώνεται σε όλο τον κόσμο για να διαμαρτυρηθεί για ορισμένες από αυτές τις αδικίες και να υποστηρίξει την παλαιστινιακή ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα ως κομμάτι του αγώνα για την επίτευξη της αδιαίρετης δικαιοσύνης μας. Ας συνεχίσουμε να χτίζουμε όλο και πιο ισχυρά δίκτυα ελπίδας και αμοιβαίας αλληλεγγύης. Ενωμένους δεν θα μας σταματήσει κανείς!

Δείτε το κάλεσμα σε δράση της Angela Davies για την Εβδομάδα Ισραηλινού Απαρτχάιντ 2021

Διαβάστε το κάλεσμα της IAW 2021 ενάντια στην αποικιοκρατία, τον ρατσισμό και το απαρτχάιντ

Ο ρατσισμός σκίζει την ψυχή του κόσμου.

Μας απογυμνώνει από την ανθρωπιά μας.

Όσοι έχουν εξουσία χρησιμοποιούν το ρατσισμό για να προκαλούν φόβο, να μας διαχωρίζουν και να μας απομακρύνουν από τα όνειρά μας. Μέσα στο 2020 μόνο, χιλιάδες μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των ρατσιστικών μεταναστευτικών πολιτικών που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη-Φρούριο.

Η αστυνομική βαρβαρότητα έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες μαύρους και μαύρες στις ΗΠΑ. Το καθεστώς απαρτχάιντ, αποικιοκρατίας και στρατιωτικής κατοχής του Ισραήλ μένει ατιμώρητο εδώ και δεκαετίες, θέτοντας το σύνολο του Παλαιστινιακού λαού σε ένα σύστημα θεσμικής και συστηματικής καταπίεσης που τους αρνείται τα πιο βασικά δικαιώματα.

Πολλοί και πολλές δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ελευθερία και την ισότητα λόγω του τόπου όπου γεννήθηκαν, λόγω του χρώματος του δέρματός του ή λόγω σεξουαλικής ταυτότητας.

Αυτή είναι η άσχημη πραγματικότητα που ζούμε, αλλά όχι και η πραγματικότητα που θέλουμε.

Δεν δεχόμαστε προνόμια για τους λίγους.

Απαιτούμε δικαιώματα για όλους.

Εμείς και εκατομμύρια ανθρώπων που σκέφτονται σαν κι εμάς θα βγούμε στους δρόμους για να διαδηλώσουμε κατά του συστημικού ρατσισμού, της πατριαρχικής βίας, της κλιματικής αδικίας, της νεοφιλελεύθερης λιτότητας και της οικονομικής ανισότητας.

Δεν θα σταματήσουμε, παρά έως ότου καταστρέψουμε τις δομές καταπίεσης.

Δεν θα σταματήσουμε να αντιστεκόμαστε στην αδικία.

Θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και τα δικαιώματα για όλους.

Θα πρέπει να ενωθούν οι φωνές μας σε ολόκληρο τον κόσμο για να δοθεί τέλος στο ρατσισμό, την αποικιοκρατία και το απαρτχάιντ.

Μαζί είμαστε ασταμάτητοι.

Ενωμένοι και ενωμένες κατά του ρατσισμού.

Λάβετε δράση!

  1. Λάβετε μέρος στην παγκόσμια εικονική διαδήλωση της IAW 2021 #UnitedAgainstRacism.
  2. Βοηθήστε μας να διαδώσουμε στον κόσμο την IAW 2021 μέσω Twitter!
  3. Κάντε share την εικονική διαδήλωση της IAW 2021 στο Facebook.

Ας κάνουμε την IAW 2021 μια φωνή ενάντια στον ρατσισμό, την αποικιοκρατία και το απαρτχάιντ σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Ας γιορτάσουμε το γεγονός πως είμαστες πολλές/οι, πως είμαστε διαφορετικές/οι και πως όταν είμαστε όλες/οι μαζί, είμαστε ανίκητες/οι!