Το BDS Greece συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για έναν Κόσμο χωρίς Τείχη

Το BDS Greece υπέγραψε την Δήλωση Ενότητας (Statement of Unity) και συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για έναν Κόσμο χωρίς Τείχη (European Network for a World without Walls). Μέχρι σήμερα πάνω από 400 κινήματα έχουν υπογράψει το σχετικό κάλεσμα και έχουν δεσμευτεί να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία σχετικά με την αυξανόμενη κυριαρχία των τειχών στον κόσμο και τις ζωές μας, να δημιουργήσουν δίκτυα και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων που επηρεάζονται από τα τείχη και των κινημάτων που αγωνίζονται για την πτώση τους, να απαιτήσουν την άμεση κατάργηση των τειχών που εκδιώκουν, αποκλείουν, καταπιέζουν ή οδηγούν σε διακρίσεις και, τέλος, να αντισταθούν ενάντια σε όσους επωφελούνται από τα τείχη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Δήλωσης Ενότητας που υϊοθέτησε το BDS Greece:


Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό πεδίο δράσης για έναν Κόσμο χωρίς Τείχη υπέρ της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Πιστεύουμε στο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση και επιστροφή στα σπίτια και τις ιδιοκτησίες του. Απαιτούμε να δοθεί τέλος στην κατοχή και το καθεστώς απαρτχάιντ στον 21ο αιώνα που διατηρεί το Ισραήλ. Απαιτούμε επίσης να τεθούν υπόλογοι όσοι είναι υπεύθυνοι για τη διαιώνισή του και όσοι το στηρίζουν, το υποκινούν και κερδοσκοπούν από αυτό.

Πιστεύουμε στο δικαίωμα μετακίνησης των λαών και στην υποχρέωση των κρατών να εγγυώνται την ασφάλεια και την είσοδο των ατόμων, καθώς και το σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου για όλους τους λαούς σε κίνηση. Ο πόλεμος κατά της μετανάστευσης δεν έχει μόνο ως αποτέλεσμα κατάφωρες παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου, αλλά και λειτουργεί ως προπέτασμα καπνού για το γεγονός ότι οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ αποτελούν συστημικό έγκλημα.

Πιστεύουμε ότι η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, των συνόρων μας και της Μεσογείου, με σκοπό να εδραιωθούν πολιτικές της ΕΕ που ενισχύουν τις ανισότητες και τον αποκλεισμό, πρέπει να σταματήσει. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε υγειονομική περίθαλψη και όχι πόλεμο, πολιτικές που θα ανακατανέμουν τους πόρους στους λαούς και δεν θα τους διοχετεύουν σε όπλα και στην βιομηχανία επιτήρησης.

Οι αγώνες μας αλληλοσυνδέονται: οι ευρωπαϊκές αντιμεταναστευτικές πολιτικές που σε πολλές περιπτώσεις διαμορφώνονται κατά το παράδειγμα του Ισραήλ και συχνά υλοποιούνται με ισραηλινή τεχνολογία, στοχεύουν μετανάστες, χρηματοδοτούν το καθεστώς απαρτχάιντ και τη στρατιωτική κατοχή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ και στρατιωτικοποιούν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Δεσμευόμαστε λοιπόν ότι θα συνεργαστούμε εκεί ακριβώς που διασταυρώνονται οι αντιρατσιστικοί και αντιαποικιοκρατικοί αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη ώστε να οικοδομήσουμε εκστρατείες οι οποίες θα υπονομεύουν τους δεσμούς της ΕΕ και του Ισραήλ που πλήττουν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, τα δικαιώματα των μεταναστών ή που εμβαθύνουν τις πολιτικές στρατιωτικοποίησης.