Καταδίκη των βομβαρδισμών στη Γάζα και των εξώσεων στη γειτονιά Sheikh Jarrah

Το BDS Greece καταδικάζει τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα και τα γεγονότα που πυροδότησε το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ με την έξωση οικογενειών από την γειτονιά Sheikh Jarrah και την αρπαγή σπιτιών από εποίκους. Οι ενέργειες αυτές αποδεικνύουν ότι το Ισραήλ είναι ένα αναχρονιστικά αποικιοκρατικό κράτος που συνεχίζει ατιμώρητα τον παράνομο εποικισμό παλαιστινιακών εδαφών. Θεωρούμε την έξαρση του βίαιου ξεριζωμού ως την κορυφή του παγόβουνου μιας καθημερινής, αργής και συστηματικής βίας που στοχεύει στην εθνοκάθαρση και την παγίωση της υποταγής των ιθαγενών Παλαιστινίων σε ένα μόνιμο καθεστώς απαρτχάιντ.

Θυμίζουμε ότι η συνεχιζόμενη προσπάθεια του Ισραήλ να καταλάβει την ιστορική Παλαιστίνη στην ολότητά της έχει ως στόχο την εγκαθίδρυση ενός καθαρού εθνο-θρησκευτικού κράτους σε μια περιοχή συνύπαρξης πολιτισμών και θρησκειών.

Στεκόμαστε αμέριστα στο πλευρό των Παλαιστινίων που αντιστέκονται στον ξεριζωμό, τις δολοφονίες, τον κρατικό ρατσισμό, την καθημερινή καταπίεση και την υποκρισία των δυτικών κυβερνήσεων απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους.

Καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο και κοινωνική συλλογικότητα στην Ελλάδα να δυναμώσει την διεθνή καμπάνια για Κυρώσεις, Από-επενδύσεις, Μποϊκοτάζ (BDS) που μεγαλώνει και δείχνει ακόμα ένα δρόμο για μια δίκαιη και ειρηνική λύση στην περιοχή.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να κόψει κάθε δεσμό με το κράτος του Ισραήλ μέχρι εκείνο να σεβαστεί το διεθνές δίκιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ για την επιστροφή των εδαφών και των προσφύγων.

Απαιτούμε από το ελληνικό κράτος να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ, η οποία γίνεται ενάντια στο κοινό αίσθημα δικαιοσύνης και με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ειρήνη στην περιοχή.

Ζητούμε από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ να σταματήσει την παροχή παλαιστινιακής γης στο κράτος του Ισραήλ και να πάψει να γίνεται αρωγός στον παράνομο εποικισμό για ίδιον όφελος.

Καλούμε την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το Ισραήλ ως κράτος απαρτχάιντ, να κινηθεί ανάλογα στην καταδίκη του στα διεθνή δικαστήρια και να ερευνήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που συντελούνται στην γη της ιστορικής Παλαιστίνης.

Προσκαλούμε όλες κι όλους να στηρίξουν την διεθνή αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη.

 

Πως μπορείς να βοηθήσεις τον αγώνα υπέρ των Παλαιστινίων:

• Προώθησε το στρατιωτικό εμπάργκο κατά του κράτους του Ισραήλ #MilitaryEmbargo

• Μάθε πως μπορείς να μετατρέψεις το χώρο δουλειάς σου, το πανεπιστήμιο ή την συλλογικότητα σου σε #ApartheidFreeZone (AFZ) στη σελίδα μας bdsgreece.net

• Μποϊκοτάρισε προϊόντα που στηρίζουν το ισραηλινό απαρτχάιντ

• Ακύρωσε τη συμμετοχή σε πανεπιστημιακές, πολιτιστικές και αθλητικές οργανώσεις στο Ισραήλ

• Γίνε μέλος της διεθνούς καμπάνιας του BDS, επικοινωνώντας με το BDS Greece