Ο ΟΗΕ δημοσίευσε μόλις μια ιστορική έκθεση της Ειδικής Εισηγήτριας Francesca Albanese για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Η έκθεση, με τίτλο «Από την οικονομία της κατοχής στην οικονομία της γενοκτονίας», καλεί συνδικάτα, νομικούς, την κοινωνία των πολιτών και τους πολίτες να απαιτήσουν μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων, κυρώσεις και λογοδοσία — τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Για πρώτη φορά καταγράφεται τόσο λεπτομερώς η συνενοχή εταιρειών στο καθεστώς κατοχής, απαρτχάιντ και γενοκτονίας του Ισραήλ. Η έκθεση αποκαλύπτει πώς τα εταιρικά συμφέροντα στηρίζουν τη στρατηγική εκτοπισμού και αντικατάστασης του παλαιστινιακού λαού, με στόχο τη συστηματική εκδίωξή του από τη γη του.
Η Εθνική Επιτροπή BDS της Παλαιστίνης — η μεγαλύτερη συμμαχία της παλαιστινιακής κοινωνίας των πολιτών — καλωσορίζει θερμά την έκθεση και τονίζει: η αλήθεια ειπώθηκε κατά πρόσωπο στην αποικιοκρατική και εταιρική εξουσία.
Οι εταιρείες και τα κράτη δεν μπορούν πια να κρύβονται. Συνεισφέρουν στην #EconomyOfGenocide.
Η ώρα της λογοδοσίας είναι τώρα.
BDS τώρα.
#SanctionsNOW
Σύνδεσμος στην Έκθεση της Francesca Albanese








