Επί έναν ολόκληρο χρόνο ο Παλαιστινιακός λαός της Γάζας σφαγιάζεται ανελέητα από τον ισραηλινό στρατό, ενώ η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σωρό ερειπίων. Το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ δε θα μπορούσε να εξαπολύσει μόνο του αυτή τη γενοκτονία εναντίον των Παλαιστινίων εάν δεν είχε την αμέριστη στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική υποστήριξη των ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ, μαζί και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς και την ανοχή των διεφθαρμένων αραβικών δικτατορικών καθεστώτων. Απέναντι στη σιωνιστική βαρβαρότητα, έχει αναπτυχθεί ένα παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Δυναμώνουμε τη φωνή της αλληλεγγύης:
Η Μια Πόλη Ανάποδα διοργανώνει Εβδομάδα Αλληλεγγύης για μια Ελεύθερη Παλαιστίνη, από τις 2 έως τις 9 Φεβρουαρίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Γαλαξία στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης, που περιλαμβάνει:
Εβδομάδα έκθεσης φωτογραφίας με θέματα:
“Ενάντια στη Γενοκτονία της Μνήμης: Η αγροτική και αστική ζωή στην Παλαιστίνη, 1890-1948”
Όλοι οι αποικιοκράτες προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τις κατακτήσεις τους με το επιχείρημα ότι καταλάμβαναν εκτάσεις έρημες από ανθρώπους, χρήσιμες για την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών αυτοκρατοριών. Το επιχείρημα αυτό αποτέλεσε –και συνεχίζει να αποτελεί– τον θεμελιώδη μύθο των σιωνιστών εποίκων αποικιοκρατών, για να δικαιολογήσουν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τα εγκλήματα που διέπραξαν: υποτίθεται ότι η Παλαιστίνη ήταν μια γη χωρίς λαό, προορισμένη για ένα λαό χωρίς γη. Η έκθεση φωτογραφίας συμβάλλει στην αποδόμηση και ακύρωση αυτού του ιμπεριαλιστικού μύθου.
“Is Anyone Alive? The Language of Communication in Gaza” μια πρωτοβουλία της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας με σκοπό την παρουσίαση των γεγονότων στη Γάζα μέσα από τον φωτογραφικό φακό των δημοσιογράφων της περιοχής. Όπως σημειώνει η επιμελήτρια: «Η επιλογή του τίτλου είναι ιδιαίτερης αξίας για εμάς, προσπαθώντας συνεχώς να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους που εκτός από τα βασικά αγαθά στερούνται και την πολυτέλεια της επικοινωνίας τα λιγοστά λεπτά που τα δίκτυα αποκαθίστανται δεν υπάρχει χρόνος για συζήτηση αλλά για ένα μήνυμα «Is Anyone Alive?», «είναι κανείς ζωντανός;». Το ίδιο μήνυμα ακούγεται από ανθρώπους, άντρες, γυναίκες και παιδιά που ψάχνουν τους δικούς τους στα χαλάσματα, αδημονώντας για μια απάντηση».
Από 2 έως 9 Φεβρουαρίου 2025. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 6:00-9:00 μμ.
Την Τρίτη 4/2 στις 7:30 μμ θα γίνει η επίσημη έναρξη της παρέμβασης με προβολή του φίλμ “Shalom – Salaam – Peace”.
Ομιλήτριες και ομιλητής: → η Αλεξία Τσούνη, σκηνοθέτρια του φιλμ, → η Mirei Al-Sayed επιμελήτρια της έκθεσης “Is Anyone Alive?” από την Παλαιστινιακή Παροικία της Ελλάδας και → ο Κώστας Κούσιαντας (Εργατική Λέσχη Καλλιθέας) που συνέλεξε και σχολίασε το υλικό της φωτογραφικής έκθεσης “Ενάντια στη Γενοκτονία της Μνήμης”.
Την Κυριακή 9/2 στις 7:30 μμ, στο κλείσιμο της εβδομάδας αλληλεγγύης, θα γίνει πολιτική συζήτηση για το μέλλον της Γάζας και της Παλαιστίνης με θέμα “Όχι στη Γενοκτονία – Ελεύθερη Παλαιστίνη”. Ομιλητές και ομιλήτρια: → ο Μιχιάρ Εκτάμι, πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, → η Ευαγγελία Σωτηροπούλου, εκπρόσωπος του BDS Ελλάδας (Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων, Κυρώσεις) και → ο Γιώργος Παυλόπουλος, δημοσιογράφος.


