Η πρεσβεία δεν μπόρεσε να κρύψει την έντονη ενόχλησή της, αλλά δεν βρήκε καμία ανταπόκριση όταν με ανακοίνωσή της ζήτησε να καταδικάσουν την απόφαση του φεστιβάλ.
Η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της παράλληλης δράσης και συνεργασίας τοπικών οργανώσεων και φορέων όπως ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων, το Σωματείο εργαζομένων στον ΟΤΕ (Παράρτημα Κυκλάδων), η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ), ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Σ.Εργ.Α.Δ.Α.), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Π.Ε Κυκλάδων, ο Σύλλογος φοιτητών τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και βέβαια και των δύο δημοτικών παρατάξεων Λαϊκή Συσπείρωση και Σύρος Εξαρχής, αλλά και καλλιτεχνών και απλών πολιτών από ολόκληρη τη χώρα.
H διακοπή της συνεργασίας με την πρεσβεία του Ισραήλ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή στην οποία η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση, υπό την πίεση της κοινωνίας, αναγκάστηκαν να στηρίξουν το ιστορικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ζητά την απομάκρυνση των δυνάμεων του Ισραήλ από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.
Το πολιτιστικό μποϊκοτάζ είναι ένα από τα πολλά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες για να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της Συρίας που βιώνουν τα εγκλήματα πολέμου του κράτους του Ισραήλ.
Η στάση του κόσμου του πολιτισμού έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η φωνή τους έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα. Για αυτό το BDS Greece καλεί και πάλι όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς να απέχουν από κάθε συνεργασία με ένα κράτος που πραγματοποιεί γενοκτονία ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί τον πολιτισμό σαν εργαλείο για να συγκαλύψει τα εγκλήματά του (artwashing).
Στείλαμε ένα μικρό μήνυμα στον Παλαιστινιακό λαό ότι είμαστε μαζί του. Ας προσπαθήσουμε όλοι να το δυναμώσουμε τις επόμενες ημέρες.