Η Σταρ Ελλάς αποσύρθηκε από διαγωνισμό ομορφιάς στο Ισραήλ

Το BDS Greece εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του και συγχαίρει την Ελληνίδα Σταρ Ελλάς Ραφαέλα Πλαστήρα για την απόφασή της να μην συμμετάσχει στο διαγωνισμό «Miss Universe 2021» (Μις Υφήλιος) που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στην πόλη Ελιάτ με την στήριξη του κράτους-απαρτχάιντ του Ισραήλ. Όπως αναφέρει στον λογαριασμό της στο Instagram: «Δεν μπορώ να ανέβω σε αυτή τη σκηνή και να προσποιηθω πως δεν συμβαίνει τίποτα, όταν άνθρωποι μάχονται για τη ζωή τους εκεί έξω». Το μήνυμα, που συνοδεύεται από Παλαιστινιακές σημαίες, έχει προκαλέσει διεθνές κύμα συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σε Παλαιστινιακές κοινότητες.

Ως BDS Greece καλούμε την αντικαταστάτρια της Ραφαέλα Πλαστήρα, Σοφία Αραπογιάννη, να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο φετινό διαγωνισμό ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό αλλά και στους Ισραηλινούς πολίτες που μάχονται απέναντι στο αυταρχικό καθεστώς του Ισραήλ.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής απέσυρε την υποστήριξή της προς τον διαγωνισμό καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο την εγκληματική πολιτική του Τελ Αβιβ.

Το BDS είναι ένα κίνημα αντίπαλο προς κάθε μορφή ρατσισμού (συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού και της ισλαμοφοβίας) το οποίο στρέφεται ενάντια σε επίσημους θεσμούς και κρατικές ή επιχειρηματικές επιλογές και επ’ ουδενί ενάντια σε πρόσωπα ή ταυτότητες.